Om oss

Vårt Gille har idag ca 90 medlemmar med en gemensam anknytning – hantverk.
Vi har ett gillesråd ( styrelse) som består av (fru)Ålderman ( ordförande) Skrivare ( sekreterare) Skattmästare( kassör) Bisittare ( styrelsemedlemmar) Gillet har 2 medlemsmöten per år, Räkenskapsmötet och Höstmötet.

Vi visar upp våra hantverk på olika hantverksrelaterade evenemang som bl.a. på Stundars hantverksdagar , konstens natt i Vasa m.m.
Vi utser mästare och gesäller inom många olika hantverk .

Den 11 September firar vi varje år den traditionella Alexandersmällen, en kväll då hantverkarna samlas vid Stundars hembygdsmuseum i Solf och tillsammans vandrar till smedens stuga var våra lyktor tänds av hedersmästaren för kvällen . Detta en hyllning till de gamla hantverkarna från dåtid för att de skulle se att arbeta i sina stugor då hösten gjort dagarna korta och kvällarna mörka.
Denna kväll är ämnat för Gillets medlemmar och deras bekanta, en trevlig tid att träffas i lugn och ro till trevligt program och kaffe med dopp.

Gillet ger också ut en tidning vid namn Spånkorgen var vi dokumenterar händelser och resor under året samt intressanta reportage från bl.a. våra medlemmar och deras hantverk.

Är du intresserad av att veta mera om vårt gille så ta gärna kontakt eller ifall du vill bli medlem .

Följ oss gärna på eller

KONTAKT UPPGIFTER

Fru ålderman

Lena Lithén, Veikars

044–9613820

Fru viceålderman

Anna Nordström, Vasa

050-3701683

hantverkaregillet.björken@gmail.com